Recensies 50 tinten Tinder 1

Sterk debuut, goed geschreven. Een intense reis langs landen en steden, langs mensen, hun talen, habitats en gewoontes. Via de bijhorende Spotyfy-list loodst Chee je ook door het muzikale landschap. Een rollercoaster. Maar goed dat ik mijn veiligheidsgordel vastmaakte.
Elle - Journaliste Roularta Media Group

Fantastisch boek! Het deed me lachen, wenen, versteld staan … Knap opgebouwd, met een geheim erin verwerkt dat je van bij het begin wil ontsluieren. Het is geen Lucinda Riley, geen chicklit, geen ’50 tinten grijs … Het is een genre apart.
Martine - Standaard Boekhandel

Na een huwelijk van dertig jaar dacht ik dat ik nooit nog een relatie zou beginnen. Toen ik eindelijk uit een diep dal was gekropen had ik zin om me opnieuw vrouw te voelen en geliefd te worden. Dankzij Tinder heb ik mijn soulmate en grote liefde gevonden, we zijn al drie jaar een gelukkig paar. Echte liefde bestaat nog! Nu ga ik snel verder lezen.
Dominique - Ervaren Tinderaarster

Geniaal! De schrijfster is erin geslaagd om de spanning erin te houden en de lezer enthousiast mee te sleuren naar steeds nieuwe avonturen. Korte zinnen, gevarieerd, vol melodische wendingen, verrassend, meeslepend en zodanig gestructureerd dat ze niet vermoeiend zijn. Kortom, elke zin was voor mij als een pareltje van schrijfkunst. Ik kijk al uit naar deel 2!
Leon - Dirigent

In twee rukken uitgelezen! De schrijfstijl, vlotjes geschreven naar het onderwerp. Heel ontroerende passages over de zieke vriendin Emma. Ook de vreugde en het verdriet. Chapeau!
Brigitte - Veellezer

Het hoofdpersonage is goed beschreven en je kan je heel goed inleven in haar wereld. Ik kan het boek zeker aanbevelen! Het is ontroerend en geeft een mooie weergave van vriendschap, liefde en verdriet.
Kim - Ingenieur

Ik ben niet echt een lezer maar dit boek heb ik op enkele dagen tijd uitgelezen. Het is aangenaam leesbaar, met veel humor en gevoel geschreven. De reisverhalen en de mooie beschrijving van de omgeving zijn zeker een meerwaarde.
Hugo - Spanjeliefhebber

Chee schetst de zoektocht van Julia naar die alles-omverblazende liefde nadat ze gescheiden is van haar manHet boek is een heerlijke beschrijving van wat de moedige, alleenreizende, vrijgevochten vrouw die het leven met twee handen vastgrijpt, allemaal meemaakt met haar Tinder-dates.
Vivian - Schrijfster

Het boek leest erg vlot. Ik was meteen mee met het verhaal en had het gevoel dat ik een vriendin was van Julia die mee op reis was. Ik kon me zo erg inleven in het personage en het leek of ze me in haar koffer had gestoken en ik stiekem mee kon gluren in haar avonturen. Ook nam de auteur me mee door Malaga en kon ik het me levendig voorstellen hoe de bar eruit zag en de (voor mij) bekende straatjes en pleintjes dus het was ook een beetje een reisgids. Zalig boek dus heel blij dat er een tweede en derde boek aankomt!
Katja Verbeeck - Journaliste Antwerpen Leest!

 

Recensies 50 tinten Tinder 2

In 50 tinten Tinder 2 wordt andermaal duidelijk gemaakt dat alleen zijn en eenzaamheid geen synoniemen zijn. Julia’s moed en verlangen naar avontuur vormen een bron van inspiratie en bieden geruststelling dat je het leven zelf kunt sturen, ook als je zonder partner bent.

Dit vervolgverhaal versterkt op overtuigende wijze de boodschap dat een bevredigend leven binnen handbereik ligt, ongeacht je relatiestatus.
Kim - Ingenieur

Nog genialer dan het eerste deel !!! Om nu een recensie over dit tweede deel van de trilogie 50 tinten Tinder te schrijven zou ik een hele reeks superlatieven moeten uitvinden, omdat ik in het eerste deel met deze superlatieven zo kwistig ben geweest. Gelukkig biedt de muziek een oplossing en kan ik een veel gebruikte muziekterm benutten wanneer ik zeg dat dit tweede deel van de trilogie nog VIRTUOZER is geschreven dan het eerste deel. Daarbij moet je bedenken dat virtuoos verwijst naar het uitvoeren van een taak, kunst of activiteit op een uitzonderlijk hoog niveau van vaardigheid en bekwaamheid. Op die wijze bespeelt de schrijfster het palet van onze taal dat het een waar genoegen is om het verloop der gebeurtenissen te blijven volgen. Nooit verveelt het, nooit is het langdradig en steeds to the point.

Leon - Dirigent

Met veel humor geeft de schrijfster je een inkijk in de wereld van Tinder, maar gaat ze onverwacht ook de diepte in en schrijft ze over vriendschap, verlies, corona en de verscheurende keuze tussen lang bewaarde geheimen verder verzwijgen of juist eindelijk vertellen. Vindt ze dan toch haar grote liefde? Of lezen we daar pas over in het derde deel? Vakantielectuur ten top!

Vivian - Schrijfster

 

Recensies 50 tinten Tinder 3

Ongelooflijk creatief !!!
Zo zou ik het laatste deel van deze trilogie willen omschrijven.
Deel 1 en deel 2 hadden op mij ook reeds een buitengewone indruk nagelaten, maar dit derde en laatste deel overtreft nog eens alle verwachtingen.
De kwaliteiten van de schrijfwijze die ik reeds in het eerste deel van deze trilogie zo uitvoerig he
b besproken zijn eveneens in dit laatste deel waar te nemen, maar dan nog eens in een aanzienlijkere mate. Prachtige zinnen, schitterende woordkeuze, een melodische taal, een wijze van uitdrukken waar we er in die mate van genieten dat we maar niet moe worden en telkens verder willen lezen !!!
Daarbij komt dat schrijfster met een ongelooflijk verstandelijk raffinement kleine weetjes aan het licht brengt waar we ook nog bijzonder kunnen van genieten. Madrid, Brussel, Oostende, Gent ..... en zelfs Ivoorkust zijn op deze wijze ter sprake gekomen.
Maar dat alles is nog niets wanneer we het slot van deze trilogie beschouwen.
Als een stilte voor de storm lijkt het boek uit te dijen, wanneer er plots een totaal onverwachte gebeurtenis plaats vindt waardoor AL HET VOORGAANDE als het ware EXPLODEERT !!!!!!
En toch is het niet gedaan ! Een nieuwe storm steekt op en...... zo belanden we in een verre toekomst !!! Wat er dan gebeurt moeten we maar zelf uitkienen !!!
Een boek om in ÉÉN RUK uit te lezen !!!!!!!!

Leon - Dirigent

 

 

 Dirige

 

 

Meer recensies: